زبان عربی یک از 6 زبان مهم دنیاست که در بیش از بیست و چهار کشور به آن صحبت می گردد. گستره جغرافیایی تکلم به زبان عربی از کشور عراق در خاورمیانه تا تا مراکش در همجواری با اقیانوس اطلس امتداد دارد. کشورهای عرب زبان به مانند زنجیری به هم پیوسته، در قاره های آسیا، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گرفته‌اند. اگرچه بیش از 250 میلیون نفر از افراد جهان به زبان عربی به عنوان زبان مادری تکلم می نمایند، افرادی که به نحوی با زبان عربی در ارتباط‌اند بسیار بیشتر از این تعداد، و به گستره جهان اسلام هستند. زبان عربی زبان اسلام و زبان قرآن مجید است و قرآن به عنوان معجزه نبی اکرم و کتاب مقدس مسلمانان به زبان عربی نازل شده است. لذا مسلمانان علاقه دارند تا از محتوای آن به همین زبان آگاه گردند. همچنین فرائض روزانه مسلمین، مناسک حج ابراهیمی و ادعیه گوناگون به این زبان ادا می شوند. بدین ترتیب مخاطبان زبان عربی در جهان به بیش از یک میلیارد نفر رسیده‌است.

 

 

 

پرچم کشورهای عربی زبان

 

 

 

در ایران اما اهمیت زبان عربی و ترجمه متون و مدارک از زبان عربی به فارسی و فارسی به عربی دو چندان است. پس از ظهور اسلام و تسخیر ایران توسط اعراب، اکثریت ایرانیان به دین اسلام تشرف یافتند و بعد از آن دانشمندان، فقیهان و فیلسوفان بسیاری در طی قرن ها معلومات خود را به زبان عربی نگاشتند. امروزه نیز در حوزه های علمیه کشور فراگیری عربی مقدمه آموزش معارف اسلامی در سطوح مختلف است. همچنین در بسیاری از رشته های دانشگاهی علوم انسانی از الاهیات و معارف اسلامی گرفته تا فلسفه لازم است تا واحدهای آموزشی عربی گذرانده شود. زبان فارسی امروز نیز به میزان بسیار زیاد با زبان عربی در آمیخته شده است، به طوری که تفکیک میان کلمات عربی و فارسی در زبان فارسی غیر ممکن است. همچنین با توجه به رشد ارتباط تجاری و علمی میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس، آشنایی به زبان عربی و سطح ترجمه به این زبان به حوزه های بازرگانی و مراودات مالی نیز کشیده شده است.

 

معرفی پژوهشکده

پژوهشکده ادیب فقه جواهری در سال 1392 با هدف ارتقا سطح فهم دین براساس ادبیات عربی در حوزه علمیه قم شروع به کار کرد. این نهاد در تولید کتاب (کتابگاه)، مجله، فیلم های آموزشی کوشا بوده و سمینار نقشش ادبیات عربی در فرآیند استنباط و جشنواره ادبی سید علی خان مدنی ره از دیگر خدمت های پژوهشکده به ریاست استاد سید مرتضی حسینی کمال آبادی  است.

تماس با ما

تماس با پژوهشکده ادیب فقه جواهری

تماس با کتابگاه

از این راه ها در ارتباط باشیم

گفت و گو

پیام به پشتیبانی (پاسخگویی فوری)
09197459063

تماس

09197459063

شنبه تا پنج شنبه (9 الی 21)

ایمیل

info@arabadib.ir

 

کد پستی

3749113916

آدرس

قم، خیابان معلم شرقی پ73
Template Design:Dima Group