مقام معظم رهبری فواید یادگیری زبان خارجی را برای طلاب چنین بیان می دارند:
«امروز هم ، آن كسانی میتوانند این انقلاب را اداره كنند و به پیروزی نهایی برسانند و رسوخ و عمق لازم را به اندیشه ای كه حاكم بر این انقلاب است ، ببخشند كه از مسایل مطلع باشند؛شعارهای مناسب را مطرح كنند؛ خطرات این دوره را ـ كه با خطرات دوره قبل خیلی فرق دارد و خیلی پیچیده تر است ـ تشخیص بدهند؛ دشمن و دشمنیها را بشناسد و راه مقابله با آنها را مطلع باشد. این، چگونه امكان خواهد یافت؟ وقتی كه انسان، دید جهانی صحیح و نافع و قوی یی داشته باشد.
ارتباط شما با مسایل جهانی ، با فرهنگهای جهانی ، با مطبوعات جهانی، با كتابها، با نوشتجات و با پیشرفهای فرهنگی و علمی از این نظر فوق العاده حائز اهمیت است كه شما را تكمیل خواهد كرد… شما از اول انقلاب نگاه كنید…
مرحوم شهید بهشتی را به عنوان یك مثال ببنید . او آدمی بود كه با مسایل جهانی مرتبط و متصل بود. از خصوصیات شهید عزیزمان این بود كه دو زبان خارجی را خوب میدانست.
ایشان در محافل، هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی، میتوانست سخنرانی كند. البته زبان عربی را هم بلد بود و به این زبان سخنرانی میكرد. خود این آشنایی با زبان بیگانه، به این مرد چنین تمكنی داده بود، و آن بصیرت بود.
این یك طرف قضیه است. طرف دیگر قضیه ـ كه اهمیتش از این كمتر نیست ـ جنبه فعالیت و فاعلیت و نفوذ شماست؛ هنگامی كه با این ابزار یعنی ابزار زبان خارجی مجهز بشوید. این هم یك بعد دیگر است؛ همان اثر گذاشتن روی افكار دیگران. بالاخره ، مترجم نخواهد توانست حرف دل انسان را ـ آن چنان كه انسان میخواهد ـ بیان كند. ..
امروز در جامعه ما، آن كسانی كه بتوانند با زبانهای زنده دنیا صحبت كنند و معارف الهی و پیشرفتهای فكری و فرهنگ اسلامی را برسانند، خیلی كم هستند و این خلأ ، باید به گونه ای پر شود.»[1]
همچنین می فرمایند:
... ما اگر زمان را کوتاه کنیم، بعد در این مدت، چیزهای دیگری هم یاد خواهیم گرفت . اگر در وقت صرفه جویی کنیم، طلبه می تواند به تعلیم زبان خارجی هم بپردازد .[2]