مقام معظم رهبری فواید یادگیری زبان خارجی را برای طلاب چنین بیان می دارند:

«امروز هم ، آن كسانی می‌‌توانند این انقلاب را اداره كنند و به پیروزی نهایی برسانند و رسوخ و عمق لازم را به اندیشه ای كه حاكم بر این انقلاب است ، ببخشند كه از مسایل مطلع باشند؛شعارهای مناسب را مطرح كنند؛ خطرات این دوره را ـ كه با خطرات دوره قبل خیلی فرق دارد و خیلی پیچیده تر است ـ تشخیص بدهند؛ دشمن و دشمنی‌ها را بشناسد و راه مقابله با آنها را مطلع باشد. این، چگونه امكان خواهد یافت؟ وقتی كه انسان، دید جهانی صحیح و نافع و قوی یی داشته باشد.

ارتباط شما با مسایل جهانی ، با فرهنگهای جهانی ، با مطبوعات جهانی، با كتابها، با نوشتجا‌ت و با پیشرفهای فرهنگی و علمی از این نظر فوق العاده حائز اهمیت است كه شما را تكمیل خواهد كرد… شما از اول انقلاب نگاه كنید…

 

مرحوم شهید بهشتی را به عنوان یك مثال ببنید . او آدمی بود كه با مسایل جهانی مرتبط و متصل بود. از خصوصیات شهید عزیزمان این بود كه دو زبان خارجی را خوب می‌‌دانست.

ایشان در محافل، هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی، می‌‌توانست سخنرانی كند. البته زبان عربی را هم بلد بود و به این زبان سخنرانی می‌‌كرد. خود این آشنایی با زبان بیگا‌‌‌‌نه، به این مرد چنین تمكنی داده بود، و آن بصیرت بود.

این یك طرف قضیه است. طرف دیگر قضیه ـ كه اهمیتش از این كمتر نیست ـ جنبه فعالیت و فاعلیت و نفوذ شماست؛ هنگامی‌‌ كه با این ابزار یعنی ابزار زبان خارجی مجهز بشوید. این هم یك بعد دیگر است؛ همان اثر گذاشتن روی افكار دیگران. بالاخره ، مترجم نخواهد توانست حرف دل انسان را ـ آن چنان كه انسان می‌‌خواهد ـ بیان كند. ..

امروز در جامعه ما، آن كسانی كه بتوانند با زبانهای زنده دنیا صحبت كنند و معارف الهی و پیشرفتهای فكری و فرهنگ اسلامی را برسانند، خیلی كم هستند و این خلأ ، باید به گونه ای پر شود.»[1]

 

همچنین می فرمایند:

... ما اگر زمان را کوتاه کنیم، بعد در این مدت، چیزهای دیگری هم یاد خواهیم گرفت . اگر در وقت صرفه جویی کنیم، طلبه می تواند به تعلیم زبان خارجی هم بپردازد .[2]

معرفی پژوهشکده

پژوهشکده ادیب فقه جواهری در سال 1392 با هدف ارتقا سطح فهم دین براساس ادبیات عربی در حوزه علمیه قم شروع به کار کرد. این نهاد در تولید کتاب (کتابگاه)، مجله، فیلم های آموزشی کوشا بوده و سمینار نقشش ادبیات عربی در فرآیند استنباط و جشنواره ادبی سید علی خان مدنی ره از دیگر خدمت های پژوهشکده به ریاست استاد سید مرتضی حسینی کمال آبادی  است.

تماس با ما

تماس با پژوهشکده ادیب فقه جواهری

تماس با کتابگاه

از این راه ها در ارتباط باشیم

گفت و گو

پیام به پشتیبانی (پاسخگویی فوری)
09197459063

تماس

09197459063

شنبه تا پنج شنبه (9 الی 21)

ایمیل

info@arabadib.ir

 

کد پستی

3749113916

آدرس

قم، خیابان معلم شرقی پ73
Template Design:Dima Group