مغنی ابن هشام خارج نحو نیست
متن ذیل حاصل گفتگو با برخی دوستان در جایگاه شناسی کتاب مغنی اثر ابن هشام انصاری است
مغنی خارج نحو نیست، مغنی روش فهم آیات قرآن بر اساس ادبیات عربی است و اختلاف هایی برسر معنا است، و ما می خواهیم فهمنده نصوص تربیت کنیم.
تحلیل نصوص روش دارد مقداریش را ادبیات عربی و مقداریش را اصول فقه و... معرفی می کند، خود ابن هشام روشمند و براساس دلیل به فهم نص اقدام می کند....مهم آن است که بتوانیم آنها را استخراج کنیم...بنده وقتی مغنی تدریس می کردم روش شناسی ابن هشام را بیان می کردم.....
استاد مغنی کم است، مغنی میز استنباط است براساس ادبیات عربی بهترین محک برای آخرین مرحله ادبیات خوانی.
مغنی کتابی بی نظیر در عالم ادبیات است..... مغنی شاهد صدق ادبیات در خدمت فهم نص است...مغنی نتیجه گیری از دوسال ادبیات خواندن است...مغنی خارج نحو نیست.
اگر شما مغنی را از نظام ادبیات عربی ما حذف کنید هیچگاه ادبیات را به آن هدفی که در حوزه خوانده می شود نخواده ایم، ادبیات به منظور فهم آیات، استفاده ابزاری از ادبیات بر فهم دین ..چون این خاصیت در سیوطی و صمدیه و...نیست.
ابن هشام کتاب خودش را کتاب نحو نمی داند، بلکه فراتر از آن است مسائل لغوی ،صرفی و...در این کتاب بی داد می کند....... ما به اختلاف دیدگاه ها در فهم آیات نیاز داریم اختلاف دیدگاه هایی که خروجیش ترجمه متفاوت از قرآن کریم است..... نظر آقایان محترم است.
تحول در حوزه با جنجال و هیاهو و اضطراب نمی شود بلکه با آرامش و اطمینان و زحمت امکان پذیر است.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی