آیتالله علیدوست:
برخی چوب حراج به تراث گذشتگان میزنند
استاد حوزه علمیه قم از آن دسته افرادی که بدون توجه به عواقب سخن خود، چوب حراج به تراث ارزشمند گذشتگان حوزه می زنند، انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله ابوالقاسم علیدوست استاد درس خارج حوزه علمیه قم، امروز در اختتامیه نخستین جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی که در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با بیان این که هر دانشی نیازمند تکامل است، اظهار داشت: توقف دانش به منزله خاتمه یافتن حیات آن است.
وی ابراز داشت: پیدایش دانش توسط انسانهای خلاق صورت میپذیرد و پس از آن نیز باید اشخاصی باشند تا آن دانش را تکامل بخشند.
استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: مقصود از تکامل آن است که افراد با اتکای بر گذشته دانش را منضبط و با ابزارهای متناسب خود، رو به جلو ببرند. در صورتی که توجهی به گذشته صورت نگیرد، تحولی مرتجعانه رخ خواهد داد.
وی با اشاره به این که در سال ۹۳ حرکتی به عنوان نقش ادبیات عربی در فرایند استنباط آغاز شد و نشست امروز نیز سومین نشست از آن سلسله نشستها است، تصریح کرد: در هر سه نشست تلاش شد تا انضباط ادبی، حرکت روبه جلو و اتکا به تراث گذشتگان صورت بگیرد.
عضو انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه با ابراز تأسف از عملکرد برخی از مسؤولان حوزه ادبیات عربی، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه برخی بدون توجه به عاقبت کاری که انجام میدهند، چوب حراج به تراث گذشتگان میزنند و خود نمیدانند که چه میکنند.
وی با بیان این که این سمینار در جهت اصلاح حرکتهای نادرست برخی از مسؤولان در حوزه ادبیات عربی برگزار شده است، عنوان کرد: در این سمینارها سعی شده است با عملگرایی، کسانی درگیر شوند که در خط مقدم این جهت حضور دارند.
آیتالله علیدوست گفت: آثار، مقالات و کتابهایی که به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، غالباً از سوی جوانان فاضل حوزوی و غیرحوزوی است.
وی اضافه کرد: هدف آن است که در امواج ضلالی که سعی میکنند ناامیدی را به نسل دانش پژوه معاصر تحمیل کنند، بارقه امیدی برای آنها ایجاد کنیم.
استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این که ۱۰۰ اثر در قالبهای مختلف به دبیرخانه این جشنواه ارسال شده است، اظهار داشت: در اقدامی مناسب این آثار در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد.
وی ابراز داشت: در آثار ارسال شده به این جشنواره جوانانی از برادران و خواهان طلبه و فاضل عمدتاً تطبع خوبی داشتهاند اما به موازات آن، تحلیل، مدیریت و خلق اندیشههای جدید کمتر به چشم میخورد.
عضو انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه با تأکید بر تغییر شیوه آموزشی حوزه، تصریح کرد: مدیریت و خلق مباحث جدید در آثار پژوهشگران حوزوی کمرنگ است، باید تغییراتی در بخش آموزش حوزه صورت گیرد تا نتیجه آن در افزایش کمی و کیفی پژوهشها نمایانگر شود./۸۷۸/پ۲۰۲/ی
http://www.rasanews.ir/detail/News/553340/16
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی، دبیرشورای عالی حوزه، امروز در اختتامیه نخستین جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی و سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرایند استنباط که با حضور مدیران حوزه علمیه، اساتید، علما و دانشپژوهان در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، به سخنرانی در رابطه با میراث ادبی علمای امامیه پرداخت.
آیتالله استادی با تأکید بر این که ادبیات در فهم نصوص، آیات قرآن کریم و روایات مؤثر و لازم است، بیان داشت: در ادوار گذشته علاوه بر آن که افراد برای درک صحیح مفاهیمِ آیات و روایات باید در حد قابل قبولی با ادبیات آشنا میشدند، نقل معارف نیز نیازمند فراگیری ادبیات بود.
وی اظهار داشت: نوشتههای سابق از خطوط زیبایی برخوردار نبودند و حتی برخی از آنها نقطه نیز نداشتند، از این رو در دورانی که بنا بود معارف تبدیل به متن شوند، باید کسانی در این امور دخالت میکردند که تخصص والایی در ادبیات داشتند.
دبیر شورای عالی حوزه افزود: در این نسخهها امکان تحریف واژهها و عبارات بسیار بالا بود که میتوانست مشکلات زیادی را ایجاد کند، به همین علت علمای بزرگ زحمات بسیاری کشیدند تا توانستند این معارف ناب را حفظ و منتقل نمایند.
وی ابراز داشت: مرحوم طبرسی به مسأله إِعراب و لغت توجه بسیاری داشت به طوری که کتاب مجمع آن مرحوم به قدرتی خوب تدوین شده بود که اعاظم الازهر در طول ۲۰ سالی که مشغول تطبیق و تصحیح کتاب بودند، در هیچ نقطهای به مشکلی برخوردند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کتابهای بسیاری در طول تاریخ نگاشته شده است، اما امروزه بسیاری از پژوهشگران ادبیات آنها را عرب پسند نمیدانند در حالی که مرحوم مجلسی، پدرش و مرحوم فیض کتابی منتشر کردهاند که کسی رنگ و بوی عجمی بودن از آن حس نمیکند.
وی با بیان این که این سمینار محرکی است تا طلاب یادگیری ادبیات عربی را جدیتر از گذشته دنبال کنند، تصریح کرد: متأسفانه طلاب در نخستین سال ورود به حوزه، آنچنان که باید ادبیات را جدی نمیگیرند در حالی که تجربه نشان داده است، طلابی که با چنین تفکری تحصیل میکنند در آینده توفق چندانی نخواهند داشت./۸۷۸/پ۲۰۲/ج
http://www.rasanews.ir/detail/News/553348/2045
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله اعرافی پیش از ظهر امروز در اختتامیه جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد گفت: زبان همه هویت فکری و فرهنگی و اجتماعی بشر است؛ اینکه انسان، حیوان ناطق بیان شده است با حساب و فکر قبلی این واژه برگزیده شده است؛ زیرا این نطق با قدرت اندیشه ورزی گره خورده است.
وی افزود: در دنیای امروز نیز برخی از نظریات مدعی است که اصلا نمی توان جز در قالب واژگان و ساختارهای زبانی اندیشید، البته شاید این نظریه درست نباشد، ولی این بحث به این جهت مطرح شد که توسعه این نظریات را بیان کنیم.
آیت الله اعرافی بیان کرد: نظریاتی نیز در خصوص لفظ و معنا وجود دارند که در سنت خود ما نیز برخی به علاقه های ذاتی و حقیقی معتقد بودند و در غرب نیز مباحثی در عرصه ساختارهای زبانی ژنتیکی مطرح شده است؛ مقوله گویایی و زبان مقوله حاشیه ای در زندگی بشر نیست، بلکه در متن زندگی فکری بشر دارای جایگاه است.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: در پیشینه تاریخی مدارس دینی حوزه علوم زبان شناختی و علوم ادبی را بسیار غنی و قوی می یابیم؛ علوم ادبی و زبان شناختی ما و حوزه علمیه یک فصل تابناک و دارای پیشینه درخشان در تاریخ مدارس و حوزه های علمیه است.
آیتالله اعرافی اظهارکرد: اصول فقه نیازمند ساماندهی پیرایش و افزایش است، زیرا سرچشمه جوشانی است که به عرصه های مختلف فقه گره می خورد.
وی گفت: هنوز نتوانستیم میراث خود را در قالب های جدیدی و نظم های جدید و ترجمه های جدید مورد استفاده قراردهیم؛ در اصول، منطق و فقه نیز به این مباحث زبان شناسی پرداخته می شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه عنوان کرد:تحولاتی که در دنیای جدید رقم خورده است را نباید دست کم بگیریم؛ در حوزه باید فرزند منطق و پایبند استدلال باشیم؛ هرگز دریچه ذهن عالمان بزرگ و اندیشه ورزان حکیم ما در طول تاریخ به روی هیچ اندیشه ای بسته نبوده است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: نکته دیگر آن است که نقش زبان در استنباط به معنای عام و خاص باید مورد توجه قرار دهیم؛ در اجتهاد به معنی خاص به علوم ادبی نیازمند هستیم؛ وقتی به اصول و رجال می رسیم این ارتباط بسیار نمایان و روشن است؛ نباید در این ارتباط مبالغه کنیم و همچنین چشم را به روی این بحث ببنیدیم.
وی گفت: در اجتهاد به معنی عام نیز استنباطی که در حوزه گزاره های توصیفی و کلامی و اخلاقی فعال می شود، این ارتباط وجود دارد و این ارتباط در حوزه های اعم معارفی قوی تر است؛ در حوزه معانی و بیان، زمانی که وارد تفسیر و علوم معارف غیر فقهی می شویم این ارتباط وسیع تر است.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: مهم این است که در نظریات و تئوری ها اجتهاد به معنی عام و خاص قلمروهای دانشی را تفکیک کنیم و در هرکدام این مباحث زبان شناختی را لحاظ کنیم و ارتباط آنها را مشخص کنیم.
آیتالله اعرافی اظهارکرد: برای تعیین میزان نیاز فقیه و متفکر اسلامی به علوم ادبی سه ضلع وجود دارد؛ نخست اینکه مبانی اصولی فقهی و رجالی چیست و اینکه علوم ادبی را چگونه تحلیل می کنیم و سوم اینکه یک مبانی اصولی مستقیم ناظر به این نیاز وجود دارد که باید آن را بررسی کرد.
وی گفت: نکته دیگر آن است که به شکل بالفعل بخش هایی داریم که باید در این زمینه کارهای اجتماعی انجام شود؛ معانی افعال در صرف باید بیشتر مورد توجه شود؛ مثلا در فقه فضیلت و رذیلت بحث توکل مورد بحث واقع شد و مشاهده کردیم که در چند معنا که در باب تفعل آمده است واژه توکل به خوبی بیان نشده است یعنی باید در این زمینه بحث اجتهادی انجام دهیم.
عضو شورای عالی حوزه عنوان کرد: لغت شناسی از موارد بسیار مهم است؛ اگر مشترک معنوی و لفظی را به خوبی مورد توجه قراردهیم در اصول مورد استفاده خواهد بود.
وی افزود: با این نگاه که باید باب اجتهاد را تسهیل کرد؛ نباید از اصل و میراث علمی خود دوری کنیم و غافل شویم؛ نباید در نظامات اجتهادی ساده انگاری کنیم.
آیت الله اعرافی بیان کرد: موسسات،مراکز و محققان حوزوی باید به نکات خاصی در این حوزه توجه کنند که از جمله آنها می توان به این نکته اشاره کرد که باید بین دو عنصر علوم ادبی به عنوان یک نظام عام هر حوزه ای و علوم ادبی برای رشته های مختلف تفکیک قائل شویم؛ نکته دیگر اینکه میراث گذشته را در قالب رشته های تخصصی پایه گذاری کنیم؛ باید چند نفر به قله های ادبیات برسند.
وی گفت: در میان ده ها ایده و طرحی که در قالب منشور در مدیریت حوزه مطرح گردید، 100 پروژه و طرح کلان مطرح شد که چهارده حوزه دانشی در نظام جامع رشته ای حوزه تنظیم شده است.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: در حوزه 70 هزار نفری باید چندین نفر باشند که حرف اول را در علوم ادبی بزنند؛ باید این سطوح مختلف شود، زیرا نیازهای عمومی و تخصصی جایگاه خاص خود را دارند.
آیتالله اعرافی اظهارکرد: نکته دیگر این است که باید در حوزه علوم زبانشناختی جدید، مباحث تطبیقی جدی داشته باشیم؛ نکته دیگر آن است که در نظام آموزشی بر اساس مطالعات، جایگاه علوم ادبی را تعیین کنیم و در حوزه هایی چون لغت باید توجه بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: مباحث پایه این نیاز ادبی در اصول باید برجسته تر شود؛ همچنین در حوزه علوم ادبی آشنایی حوزه و حوزوی با زبان عربی فصیح است که دنیای عرب امروز آن را بفهمد یک ضرورت است و حوزه نیز این امر را دنبال می کند؛ طلاب باید در پایه دو و سه یک درس را به شکل کامل با زبان دنبال کند.
عضو شورای عالی حوزه عنوان کرد: از نقایص بزرگ روحانیونی که در قم درس می خوانند این است که با جهان علمی عرب در ارتباط نیست که این مساله نیز به دلیل همین ضعف است؛ اگر طلبه ای انگلیسی ندانست، فقد کمال است ولی اگر یک طلبه زبان عربی نداند، یک نقص بزرگ است.
وی گفت: بهره گیری از روش ها و شیوه های نو در عین حفظ ریشه های دینی امر بسیار مهمی است؛ جامعه المصطفی با روش نوین خود در 4 ماه طلاب خارجی را با زبان فارسی آشنا می کند.
آیت الله اعرافی بیان کرد: مطالعات مناسب در حوزه زبان شناسی و علوم ادبی عنصری است که از حوزه انتظار می رود؛ راه اجتهاد را باید آسان کرد و آسانی را پذیرفت، ولی در عین حال باید به شکل جدی مراقب بود که این آسانی به کنارگذاشتن مبانی و مبادی منجر نشود؛ همچنین تنوع نظام آموزشی وتکثر برنامه ها حوزه ما را پویاتر خواهد کرد.
http://hawzahnews.com/detail/News/439330
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اختتامیه نخستین جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی و سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرایند استنباط، ظهر امروز با حضور مدیران حوزه علمیه، اساتید، علما و دانشپژوهان در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد.
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، آیتالله ابوالقاسم علیدوست استاد درس خارج حوزه علمیه قم و آیتالله رضا استادی دبیر شورای عالی حوزه سخنرانان این اختتامیه بودند.
در این مراسم آیتالله استادی در موضوع میراث ادبی علمای امامیه، آیتالله اعرافی در موضوع نقش ادبیات در فرآیند استنباط و آیتالله علیدوست در موضوع بایستههای مفهوم شناسی در فرآیند استنباط به سخنرانی پرداختند.
پژوهشکده ادیب فقه جواهری، که از سال ۱۳۹۲ در میان رشته ادبیات عربی و دانش فقه پژوهش می کند، برگزار کننده جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی بوده است.
این پژوهشکده با الگو گرفتن از شخصیت علامه سید علی خان مدنی، شارح صحیفه سجادیه امام زین العابدین(ع) به عنوان نماد به کارگیری ادبیات عربی در فهم نصوص دینی، کوشیده است تا با برگزاری این جشنواره اندیشهها و قلمها را به سمت بهرهوری بیشتر از ادبیات در دین پژوهی ترغیب کند.
ادبیات عربی و تفسیر و علوم قرآنی، ادبیات عربی و حدیث شناسی، ادبیات عربی و کلام، ادبیات عربی و فلسفه و عرفان اسلامی، ادبیات عربی و تاریخ اسلام، ادبیات عربی و سیره اهل البیت(ع)، ادبیات عربی و منطق، جریان شناسی ادبیات عربی در جهان معاصر، تراجم و اندیشه پژوهی ادبای امامیه و نسخه پژوهی و کتابشناسی آثار ادبی علماء امامیه ۱۰ موضوعِ این جشنواره بودند و موضوع ادبیات عربی، فقه و اصول نیز موضوع ویژه این جشنواره به شمار میآمد.
آثار ارسال شده پژوهشگران از سراسر کشور در قالبهای کتاب، مقاله، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسی ارشد، به دبیرخانه نخستین جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی و سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرایند استنباط مورد ارزیابی داوران قرار گرفته و آثار برتر انتخاب شدند.
نخستین جشنواره ادبی سیدعلی خان مدنی و سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرایند استنباط با تقدیر از برگزیدگان و فعالان ادبی به کار خود پایان داد./۸۷۸/پ۲۰۲/ی
پیش نشست اولین جشنواره سید علی خان مدنی ره
سخنرانان:
۱. حجت الاسلام و المسلمین دکتر قائمی نیا
با موضوع مبانی معناشناختی در ریاض السالکین
۲. حجت الاسلام و المسلمین استاد سید حسین خاتمی
با موضوع زیست نامه علمی سیدعلی خان مدنی ره
سه شنبه ۹۶/۱۱/۱۰
خ شهدا(صفاییه)، ک ۲۳ پ ۵
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
پیش نشست اولین جشنواره سید علی خان مدنی ره
سخنرانان:
۱. حجت الاسلام و المسلمین دکتر قائمی نیا
با موضوع مبانی معناشناختی در ریاض السالکین
۲. حجت الاسلام و المسلمین استاد سید حسین خاتمی
با موضوع زیست نامه علمی سیدعلی خان مدنی ره
سه شنبه ۹۶/۱۱/۱۰
ساعت ۱۰ تا ۱۲
خ شهدا(صفاییه)، ک ۲۳ پ ۵
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
فرصتی برای دیده شدن در بزرگترین رویداد ادبی حوزه علمیه قم از عمومان فعالان در عرصه ادبیات عربی به منظور فهم دین، دعوت به عمل می آید تا در نمایشگاه «کتاب و آثار فعالان ادبی» در جشنواره سید علی خان مدنی حضور به هم رسانند.
علاقه مندان می توانند معرفی نامه خود را به
آی دی تلگرام : @hosseinikamal
جی میل:
ارسال کنند و
یا با شماره تلفن:09363782751
تماس حاصل فرمایند.
نمایشگاه در کنار سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار می شود.
فعالان ادبی اجازه فروش محصولات خود را دارند.
شرکت در نمایشگاه مورد گواهی پژوهشکده قرار خواهد گرفت.
http://www.rasanews.ir/detail/News/552567/16
به گزارش دبیرخانه نخستین جشنواره سیدعلی خان مدنی ره ، اختتامیه این جشنواره همزمان با سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط برگزار میشود.
این رویداد بزرگ ادبی در دوازدهم بهمنماه سال جاری با حضور مجتهدان و صاحبنظران برگزار میگردد.
در این مراسم آیتالله استادی دبیر شورای عالی حوزه علمیه با موضوع میراث ادبی علمای امامیه؛
آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور با موضوع نقش ادبیات در فرآیند استنباط؛
آیتالله علیدوست دبیر علمی جشنواره سیدعلی خان مدنی با موضوع بایستههای مفهوم شناسی در فرآیند استنباط ؛به سخنرانی خواهند پرداخت.
این مراسم با سپاس از برگزیدگان جشنواره و همراه با برنامه های متنوع ادبی در تاریخ پنجشنبه 12/11/96 از ساعت 11 ـ 9 در استان قم، مرکز فقهی ائمه اطهارع، سالن بزرگ همایش ها برگزار میشود.
حجت الاسلام حسینی کمال آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، از برگزاری اختتامیه نخستین جشنواره سیدعلی خان مدنی خبر داد و گفت: اختتامیه جشنواره سید علی خان مدنی ویژه پژوهش های میان
رشته ادبیات عربی و علوم دینی هم زمان با سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط از سوی پژوهشکده ادیب فقه جواهری برگزار می شود.
رییس پژوهشکده فقه ادیب جواهری با اشاره به سخنرانان اختتامیه نخستین جشنواره سیدعلی خان مدنی اظهار کرد: در مراسم اختتامیه این همایش آیات استادی دبیر شورای عالی حوزه علمیه با موضوع میراث
ادبی علمای امامیه، علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور با موضوع نقش ادبیات در فرآیند استنباط، علیدوست دبیر علمی جشنواره سیدعلی خان مدنی با موضوع بایستههای مفهوم شناسی در فرآیند
استنباط به سخنرانی خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: این مراسم اختتامیه دوازدهم بهمن ماه ساعت ۹ تا ۱۱ در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) واقع در میدان معلم برگزار می شود و تقدیر از آثار برگزیده و تشکیل سه پنل با موضوع بلاغت،
نحو و لغت از دیگر برنامه های این مراسم است.
حجت الاسلام حسینی کمال آبادی در زمینه پیشینه جشنواره سیدعلی خان مدنی گفت: پژوهشکده فقه ادیب جواهری سالانه سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط را برگزار می کرد که با استقبال گسترده
دانشجویان و طلاب مواجه شد در نتیجه این پژوهشکده تصمیم گرفت در پاسخ به نیازهای آنها در کنار سمینار این جشنواره را برگزار کند که اکنون اختتامیه این جشنواره همراه با سومین سمینار نقش ادبیات عربی در
فرآیند استنباط برگزار می شود./۱۳۲۴/ت۳۰۲/ج
با توجه به استقبال پژوهشگران عرصه ادبیات عربی و علوم دینی از اولین جشنواره سید علی خان مدنی، مدت ارسال آثار تا دو ماه دیگر تمدید شد.
اولین جشنواره ادبی سید علی خان مدنی ره برگزار می شود
پژوهشکده ادیب فقه جواهری، که از سال 1392 در میان رشته ادبیات عربی و دانش فقه پژوهش می کند، در نظر دارد، اولین جشنواره ادبی سید علی خان مدنی را برگزار کند.
این پژوهشکده برای میان رشته ادبیات عربی و علوم دینی، سالانه سمینار نقش ادبیات عربی را برگزار می کند و این بار در نظر دارد در کنار سومین سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط، اولین جشنواره سید علی خان مدنی ره را برگزار نماید.
پژوهشکده ادیب فقه جواهری با الگو گرفتن از شخصیت علامه سید علی خان مدنی ره شارح صحیفه سجادیه امام زین العابدین علیه السلام به عنوان نماد به کار گیری ادبیات عربی در فهم نصوص دینی، بر آن است تا با برگزاری اولین جشنواره ملی ادبیات عربی در حوزه علمیه قم اندیشه ها و قلم ها را به سمت بهره وری بیشتر از ادبیات در دین پژوهی دعوت کند تا رشد و بالندگی در این عرصه باشیم.
موضوعات جشنواره
ادبیات عربی و تفسیر و علوم قرآنی
ادبیات عربی و حدیث شناسی
ادبیات عربی و کلام
ادبیات عربی و فلسفه و عرفان اسلامی
ادبیات عربی و تاریخ اسلام
ادبیات عربی و سیره اهل البیت ع
ادبیات عربی و منطق
جریان شناسی ادبیات عربی در جهان معاصر
تراجم و اندیشه پژوهی ادبای امامیه
نسخه پژوهی و کتابشناسی آثار ادبی علماء امامیه
موضوع ویژه
ادبیات عربی و فقه و اصول
پژوهشگران گرامی می توانند آثار خود را در قالب کتاب، مقاله، رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد به همراه رزمه علمی به آدرس
ارسال کنند.
مهلت ارسال آثار تا 1396/1/30
جهت اطلاع بیشتر به سایت
و یا با دبیر خانه به شماره
02837831602
09363782751
تماس حاصل فرمایید.