کتاب «ماهیة الحکم و الحق و المائز بینهما» اثر سید شمس الدین حسینی کیا به زبان عربی به همت انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری منتشر شد.

گزارش محتوا

نقطه ی کانونی در  دانش فقه و دانش اصول که سایر مباحث، پیرامون آن شکل گرفته اند، موضوع «حکم شرعی» است. از دیگر سو، یکی دیگر از موضوعات پرکاربرد و پربسامد در مباحث فقه، حقوق، علوم سیاسی و..، بحث از مفهوم «حق» و شاخصه های آن است. نزدیکی و بلکه آمیختگی مباحث مربوط به «حکم» و «حق» در بسیاری از مسائل علم فقه، حقوق، علوم سیاسی و.. باعث بروز اشتباهاتی شده است. تمام این ها در حالی است که در طول تاریخ فقه و اصول و در هیچ جای این دو علم، به شکل مستقل و کاربردی به این دو موضوع پرداخته نشده است. لذا این کتاب بر آن است تا ضمن تبیین دقیق و علمی ماهیت «حکم» و «حق»، مراحل حکم، انواع آن و.. به تبیین و توضیح شباهت ها و تمایزات میان این دو مفهوم، به شکل کاربردی بپردازد تا پژوهشگر این عرصه بتواند با در دست داشتن معیار هایی علمی و عملی به تمایز و افتراق میان حکم و حق در مصادیق مشکوک بپردازد.  

ساختار کتاب

این کتاب از سه باب تشکیل شده است، نویسنده پس از بیان مباحث مقدماتی، باب اول را تحت عنوان «ماهیت حکم» شروع می کند در آن به تعریف، مراتب حکم و اقسام آن  به صورت محوری می پردازد و ریز مسائلی را ذیل آن رصد می کند.

در ادامه باب دوم تحت عنوان «ماهیت حق» پیگیری می شود و در آن از تعریف و مقتضیات حق سخن گفته می شود.

باب سوم تحت عنوان «تمایز حق از حکم» از «ممیزات حکمی» و «ممیزات قولی» این دو ماهیت در دو مقام مستقل سخن می گوید و در ادامه به حکم شک بین حکم و حق می پردازد و در پایان از تطبیقات فقهی این مسئله سخن می گوید.

وضعیت کتاب

این کتاب در 257 ص در قطع وزیری با کاغذ سفید و جلد سلفون با قیمت 200 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری منتشر شده است. علاقه­ مندان جهت تهیه کتاب به مرکز پخش کتابگاه مراجعه بفرمایند.

https://www.arabadib.ir/index.php/shop/product/view/1/815.html

معرفی پژوهشکده

پژوهشکده ادیب فقه جواهری در سال 1392 با هدف ارتقا سطح فهم دین براساس ادبیات عربی در حوزه علمیه قم شروع به کار کرد. این نهاد در تولید کتاب (کتابگاه)، مجله، فیلم های آموزشی کوشا بوده و سمینار نقشش ادبیات عربی در فرآیند استنباط و جشنواره ادبی سید علی خان مدنی ره از دیگر خدمت های پژوهشکده به ریاست استاد سید مرتضی حسینی کمال آبادی  است.

تماس با ما

تماس با پژوهشکده ادیب فقه جواهری

تماس با کتابگاه

از این راه ها در ارتباط باشیم

گفت و گو

پیام به پشتیبانی (پاسخگویی فوری)
09197459063

تماس

09197459063

شنبه تا پنج شنبه (9 الی 21)

ایمیل

info@arabadib.ir

 

کد پستی

3749113916

آدرس

قم، خیابان معلم شرقی پ73
Template Design:Dima Group